Protestantse Gemeente Zaandam Rotating Header Image

Aanmelden en Afmelden

Protestantse Gemeente Zaandam: lid worden en meedoen

De Protestantse Gemeente Zaandam is een kerk die met beide benen in de samenleving staat. Iedereen kan er terecht die wil leren over en zich wil laten inspireren door God en Jezus Christus. Wij zijn een zelfbewuste en open gemeente die veelkleurig bezig is met allerlei vernieuwende projecten zoals Kliederkerk, Tienerkerk, creatieve workshops, en momenteel de kerkdiensten online. Ook steunen wij het sociaal ontmoetingscentrum De Bron in Poelenburg. Daar zijn geregeld buurt- en vriendenmaaltijden. Ook zijn er maandelijks oecumenische vieringen volgens het concept van Taizé in CBS de Tamarinde. Het meeste is nu afgelast wegens de coronacrisis, maar zodra het weer mag, gaan wij door!

Vormen van betrokkenheid

Het is een voorrecht om te mogen geloven en bij de kerk te horen. Daarover willen wij transparant zijn. Hoe wordt je eigenlijk lid van een kerk? Wel, er zijn verschillende manieren om je betrokkenheid bij de Protestantse Gemeente Zaandam (PGZ) vorm te geven. Als dooplid, als belijdend lid, als gastlid. Of als dat voor jou nog een stap te ver is: als vriend(in). In dat geval ben je alleen aan onze kerk in Zaandam verbonden, dus niet aan de landelijke PKN. En eerlijk is eerlijk, tegenwoordig hoort daar ook bij: hoe kun je je weer laten uitschrijven?

Hieronder tref je formulieren aan voor inschrijving of voor uitschrijving. Je kunt die downloaden en voorzien van een handtekening opsturen naar Kerkelijk bureau PGZ, p/a Heijermansstraat 127, 1502 DJ  Zaandam. Inscannen en vervolgens e-mailen mag ook: e-mail  kerkelijkbureau@pgz-zaandam.nl

In de praktijk blijkt het vaak om maatwerk te gaan. Desgewenst nemen wij graag contact met je op als je jouw situatie liever eerst wil bespreken.

Kerkblad

Op verzoek kan je regelmatig ons Kerkblad Zaans Kompas ontvangen met veel interessante informatie. Hetzij digitaal, hetzij in gedrukte vorm. Voor dat laatste, de papieren versie, zien wij graag een kleine bijdrage tegemoet, want onze kerk opereert geheel zelfstandig en wil niet afhankelijk zijn van subsidies. En kijk eens van tijd tot tijd op onze website: www.pgz-zaandam.nl

Wil je inschrijven?

Vul dan het inschrijfformulier in en stuur het voorzien van een handtekening naar het Kerkelijk bureau.

Wil je uitschrijven?

Vul dan het uitschrijfformulier in en stuur het voorzien van een handtekening naar het Kerkelijk bureau.

 

Formulieren

Download: Inschrijfformulier PGZ

Download : Uitschrijfformulier PGZ

Adres :

Kerkelijk bureau PGZ
Heijermansstraat 127, 1502 DJ  Zaandam
kerkelijkbureau@pgz-zaandam.nl

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856