7 februari – Zondag van het Werelddiaconaat

De eerste zondag van februari is binnen veel kerken zondag van het werelddiaconaat, zo ook in Zaandam.

Deze zondag heeft zijn oorsprong in de watersnoodramp van 1953. Toen werd Nederland vanuit veel landen geholpen. Toen ons land van die watersnood was hersteld, werd door kerken besloten iets terug te doen.

Elk jaar staat een project van Kerk In Aktie centraal. Voor dit project is ook de collecte voor het Werelddiaconaat bestemd.

Dit jaar is het thema: Geef voor gezond eten. Op het Indonesische eiland Java zijn landbouwmethodes sterk verouderd en hebben veel gezinnen te weinig of onvoldoende gevarieerde voeding. Daarom helpt de kerkelijke organisatie Trukajaya jaarlijks vooral vrouwen en jongeren om via duurzame landbouw hun productie en daarmee hun voedselvoorziening te verbeteren. In zes dorpen worden in totaal 150 gezinnen ondersteund met de aanleg van moestuinen, waterreservoirs en biogasinstallaties. Deze biogasinstallaties verwerken koemest tot mest die nagenoeg vrij is van ziektekiemen en leveren bovendien biogas om op te koken. Ook helpt Trukajaya met microkredieten, zodat deelnemers hun landbouwproducten kunnen bewerken en verkopen, om zo een eigen inkomen te verdienen.

In de dienst laten wij jullie op verrassende en interactieve manier kennis maken met Java en het project. De dienst is voor jong en oud.

De dienst is in de Westzijderkerk, op zondag 7 februari om 10:00. Voorganger is Pieter van der Woel.

Klik hier voor meer informatie.

About Christien

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 3 februari 2016