1 en 2 april: PassionZaandam 2015 een belevenis!

Op 1 en 2 april voeren leerlingen van basisschool De Willibrord in Zaandam het lijdensverhaal van Jezus uit in de Noorderkerk. Net als voorgaande jaren wordt het een voorstelling voor het hele gezin. “Het is meer dan een musical, het is een belevenis!”, aldus regisseur Steven Geldof.

Vanaf het begin in 2013 is de regie van PassionZaandam in handen van regisseur en filmmaker Steven Geldof. Met de uitvoeringen in zicht neemt de spanning zowel bij hem als bij de kinderen toe, maar hij heeft het volste vertrouwen dat PassionZaandam ook dit jaar fantastisch gaat worden. Geldof: De voorbereiding gaan super! Er is heel veel talent, prachtige solo’s, stijlvolle dans en vurig spel. Elke week zie je zowel de voorstelling als de kinderen groeien. Je ziet dat de kinderen meer en meer in zichzelf geloven. Dat ze dit kunnen! Het is een echte familievoorstelling. Er zitten leuke en vrolijke liedjes in. Want ondanks dat het een heftig verhaal is, vieren we feest met de Passion.”

‘Het is een belevenis!’
De afgelopen edities stonden er lange rijen voor de kerk. Wat is de kracht van PassionZaandam? Dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk is de initiatiefnemer van het project: “De kracht van PassionZaandam is dat met eigentijdse en nieuwe songs het oude verhaal van Pasen op een inspirerende manier nieuw leven wordt ingeblazen. De Willibrord is een school met leerlingen uit vele culturen en dan ontdek je ineens dat de leerlingen die Jezus koos ook uit allerlei culturen afkomstig waren. Deze verbondenheid laten we dit jaar ook duidelijk zien”.

Regisseur Steven Geldof roept jong en oud op om een uitvoering te bezoeken: ”Zoek je inhoud, plezier en inspiratie? Bezoek een uitvoering van de Passion. PassionZaandam is meer dan een musical, het is een belevenis!”

1 en 2 april, vrij toegang
PassionZaandam wordt uitgevoerd in de Noorderkerk in Zaandam (Heijermansstraat 127) op woensdag 1 en donderdag 2 april 2015. Woensdag is er een try-out om 15.30 en op woensdag- en donderdagavond begint de voorstelling om 19.30 uur (deuren open 19.00 uur).

Iedereen is welkom, de toegang is vrij. Er zal een collecte zijn voor een vrijwillige bijdrage waarmee u het project steunt. Meer informatie vindt u op www.passionzaandam.nl

Hoofdrolspelers Passion Zaandam, foto: Neeltje Waagmeester

Hoofdrolspelers Passion Zaandam, foto: Neeltje Waagmeester

About Neeltje Waagmeester
Samen met Martijn en dochters Nienke en Noortje woon ik in 't Kalf te Zaandam. Ik ben zelfstandig tekstschrijver en een van de webredacteurs van deze website. Af en toe plaats ik een eigen artikel, zoals deze bijdrage. Ik zou het leuk vinden als u een reactie achterlaat.

Categorieën: Activiteiten, Jeugd, Muziek, Nieuws, Theater | Tags: , | Geplaatst op 24 maart 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856